Kaage - C. Olsson
Sjöberg - Bengtsson - Larsson (C) - Flodin
Sjösvärd

Bänken: P. Persson (A. Olsson), A. Svensson (C. Olsson), Björnrud, Carlsbogård, Magnusson (J)

Två lag med tre segrar i ryggen skulle drabba samman på Romevis gräs! RUF kom återigen till spel med en rejält skadedrabbad trupp. De senaste veckorna har dock visat att man kunnat ta poäng genom hårt arbete oavsett vilka spelare som är med på planen. Bortalaget Lunden inledde årets serie med fem raka förluster, men har efter det tagit fina skalper mot topplag i serien.

Inledningsvis hade Lunden lite mer av bollen i matchen. RUF var dock bra med och stundtals hade man fina kombinationer i anfallsspelet. Några större målchanser skapades dock inte inledningsvis i en match mellan två ganska jämnstarka lag.

Efter 25-30 minuter kom en situation som förändrade matchbilden rejält. Rasmus Ottosson fick sitt andra gula kort, och RUF fick alltså spela med 10 man i mer än en timme denna match.

Bortalaget tog över spelet rejält. Romelanda trycktes ned långt på egen planhalva. Lunden lyfte in en hel del bollar i straffområdet och fick också ett par frisparkar och hörnor. RUF:s anfallsspel kom nästan av sig helt.

När tiden så äntligen för RUF:s del började ticka mot halvtidspaus kom en riktig kalldusch. Bara någon minut innan paus lyfte Lunden in ett inlägg från vänsterkanten som styrdes in i eget mål av en RUF-försvare. 0-1, ett mycket tråkigt mål som RUF fick ta med sig in i halvtidspausen.

Den andra halvleken började även den med ett rejält spelmässigt övertag för bortalaget. Lunden lyckades dock aldrig riktigt få fart i spelet. Man försökte spela runt bollen på offensiv planhalva, men ett lite för lågt bolltempo och lite för dålig kvalité på inläggen gjorde att RUF kunde försvara sig på ett effektivt sätt.

Så småningom dök istället chanser upp för RUF att gå till anfall, och i mitten av halvleken kunde RUF åstadkomma en kvittering. Tobias Jacobsson spelades fri i djupled. Bortalagets målvakt räddade "Tobbes" avslut, men Max Harris kunde ta hand om returen och rulla in 1-1!

Lunden gjorde sedan ett försök att pressa ner RUF för att åstadkomma ett ledningsmål. Några minuter efter RUF-kvitteringen var det riktigt nära. En Lundenspelare fick fritt skottläge i straffområdet och skickade iväg ett bra avslut mot mål. Sjösvärd fick plocka fram en ritkigt kvalificerad räddning nere till höger. Returen sköts sedan i stolpen innan bollen kunde rensas undan.

En stund senare hade Lunden ytterligare ett fint läge när man kom in i straffområdet från högerkanten. Denna gång sköts bollen mot bortre stolpen, men Filip Larsson hade placerat sig strax framför mållinjen och kunde rensa undan bollen.

I slutskedet av matchen började bortalaget mattas av mer och mer, och sista 10-15 minuterna hade faktiskt RUF fler klara målchanser än sina motståndare. Max Harris och Tobias Jacobsson hade ett fint dubbelläge som slutade med att den sistnämnda lyfte bollen mot mål. En motståndarförsvarare kunde dock nicka undan bollen på linjen.

RUF hade också flera hörnor under matchens sista del. Filip Larsson var framme och oroade i luftspelet, men utan att riktigt få till avsluten. Någon gång hade Lunden bra omställningslägen, men ett hårt kämpande RUF-försvar kunde stoppa dessa försök innan de slutade i farliga målchanser. Efter någon minuts tillägg blåste domaren av matchen, och kanske var ändå båda lagen någorlunda nöjda med en poäng.

Sammanfattningsvis en väl genomförd match från RUF:s sida! Den tidiga utvisningen kom naturligtvis att sätta sina spår i matchen, men ännu en gång detta år visar RUF att man vägrar ge sig utan kamp. Idag belönades det med en poäng, vilket får sägas vara bra sett till de förutsättningar som blev. Romelanda ligger nu på tredje plats i tabellen och är fortsatt med i racet om topplaceringarna. Nästa match är på lördag, borta mot FC Bosona-Bosna IF.